Accepten

Når man får diagnosen depressionen, er accepten det sværeste. Sådan var det helt sikkert for mig, tror der er mange der kan nikke genkendende til. At være syg, (og så kan det ikke en gang ses), skulle tage medicin og overveje en del andre behandlingsmuligheder, er et stort skridt i sygdomsforløbet. Når accepten er der, så bliver sygdommen ligesom til en realitet. Men det er lige præcist hvad jeg er, jeg er syg. Det er en realitet, og så er det lige meget hvor hurtigt eller langsomt jeg acceptere det.

Jeg har altid været modstander af medicin og vil kun tage det i nødstilfælde. Derfor har jeg heller ikke tage noget medicin i mit forløb. Jeg er panisk angst for bivirkninger. Jeg er sikker på jeg får dem alle, bliver mere syg af at tage dem. Min frygt ligger også ved om jeg nogensinde kommer af med dem igen, har jo hørt det er vanedannende. Jeg kunne sagtens klare mig uden…..!
Jeg må erkende nu, at det kan jeg ikke. Jeg har nu endelig efter tre år erkendt, at det her kan jeg ikke uden den pille. Jeg kan ikke fortsætte mit liv sådan her. Jeg har prøvet andre behandlingsformer og har fuldt psykologens råd, men det giver ikke noget- i hvert fald langt fra nok. Men nu skal det være slut. Jeg vil have mit liv tilbage, og denne gang er jeg klar til at gå planken ud. Det vil bliver en lang kamp, meget der skal kæmpes imod, arbejdes med og læres undervejs. Men bare vent og se, jeg kommer ud på den anden side denne gang.
Puha det er hårdt, det er virkelig store skridt for mig. For første gang erkender jeg virkeligt at jeg er syg, og at jeg ikke kan klare det her selv. Et par samtaler i ny og næ er ikke nok. De samtaler har nu været guld værd for mig, uden dem tør jeg slet ikke tænke på hvor jeg ville være endt. Så de har da gjort noget, men jeg mangler stadig meget. Jeg har stadig meget tankemyldre, søvnproblemer, voldsomme humørsvingninger, bare for at nævne lidt. Det kan jeg godt selv se nu, at det her ikke kan lade sig gøre uden medicin. Min læge og psykolog har længe ventet på jeg nåede det punkt. Det fortæller at jeg er stærk og har kampgejsten, man kommer længst med selverkendelse-
I dag er den første dag i mit nye liv.
So I will see you on the other side guys… !

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *