Drømme er luftkasteller.

Jeg står i badet og drømmer mig væk til sydens varme og hvide strande, baren med de farverige drinks, og ham den lækre, jeg mødte på flyet undervejs. Ja jeg dagdrømmer, mens det varme vand risler ned af min krop. Inderst inde ved jeg godt, at lige om lidt skal jeg ned til købmanden i regnvejret… Jeg tager fat i sæben, men den smutter fra mig. Jeg fumler rundt med sæbebobler i øjnene efter sæben, fanger den igen, kun for at lade den smutte mellem fingrene på mig. Det sker nogle gange.

Sådan er det også at jagte drømme om lykke. Her gang der er noget, vi drømmer om, noget vi gerne vil have, er der rent faktisk noget som vi ønsker at slippe af med, væk fra. Men vores fokus er kun på det vi gerne vil have. Måske det er fordi hvis vi holder fokusset på hvad vi vil væk fra, så tror vi at drømmen vil dø hen. Det er forbundet med sorg. Måske gør dør den, og hvad så? Så var det nok en grund til det. Bare huske, at nye drømme vil opstå – ligesom fuglen Fønix opstår fra aksen – vil nye drømme opstå fra asken, af de gamle drømme.

For eksempel har vi som single, tendens til konstant at snakke med venner, veninder endda familie om den næste kæreste. Sætte ord på hvordan den næste mand/kvinde skal være, hvordan personen skal se ud, hvilket interesser, hvilken adfærd, hvor i skal bo, hvad i skal lave sammen og meget mere. Til sidst føles det helt livagtigt – som om han/hun allerede er din kæreste og tilstede i dit liv. Lykkefølelsen er nu meget tæt på.

Men, men, men på hjem fra jeres sammenkomst vil støvregnen og de mørke skyer, gør kål på din næsten-lykke. Drømmerfiguren fordufter og du vil igen føle dig tom og måske en smule ensom. Drømme er kun en illusion, et forvrænget billede, i vores hoveder, af virkeligheden. Drømme kan blive til luftkasteller, der føre os på afveje og gøre os mere triste og ensomme end nødvendigt.

I stedet for at dagdrømme, skulle vi måske hellere gøre det klart for os selv, hvad det egentlig er vi gerne vil væk fra. Hvad er det vi gerne vil have ændret til det bedre? Hvilke behov ligger der bag ved drømmen – hvad betyder den egentlig? Hvis vi finder ud af det, kan vi selv gøre en kæmpe indsat. 

For eksempel, drømmer du måske om en stor yacht, hvor halvnøgne mænd med six pack (ikke dem der bæres hjem i hånden 😉 ) står og gør sig til foran dig og veninderne, mens i nyder solen og en kold drink? Handler denne drøm i bund og grund ikke bare om, at du godt kunne tænke dig at have venner omkring dig, være social og måske holde en fest? Yachten er da bare en kulisse, for at forsøde det hele lidt, men ikke essensen i drømmen. 

På samme måde kan du vel stille spørgsmåltegn ved en evt kærestedrøm? Hvad handler den om? Vil du have en spændende mand, er det fordi du mangler eventyr og sjov i din hverdag? Vil du gerne have en rig mand, mangler du penge da? eller vil du have en hyggetype, omsorgsfuld mand, føler du dig ensom og utilstrækkelig? Hvad er det du vil væk fra? Hvis du nu holder fokusset på det, i stedet for lykkedrømmen. Så tror jeg du vil finde ud af at du kan få dine behov opfyldt meget nemmere og hurtigere, end ved at gå og drømme – vendte på at en eller anden ønskedrøm går i opfyldelse.

Luftkastelledrømme fører dig ikke nogen steder. Der skal handling til, den komme først når du er bevidst om hvad du vil væk fra. Hvis du er ensom, så opsøg kontakt, meld dig til dans eller tennis. Vær aktiv i de sociale kredse omkring dig. Hvis du mangler penge, så skaf dig et ekstra arbejde eller hvis du mangler eventyr, så bestil en rejse… Gør noget ved dit liv og drømme. 

De gode og vigtige værdier i hverdagen, skal vi kæmpe for. De kommer ikke af sig selv. Fuck alle reklamerne der lover os gule og grønne skove – lethed, hvis bare vi lige havde lige netop…… den her bil, brugte dette tøjmærke, disse skønhedsprodukter eller havde en kæreste……Glem dem, de skal bare tjene penge og hver gang du drømmer om nogle af disse ting, er det fordi du vil væk fra noget – er “utilfreds” med det liv du fører. Løsningen finder du kun ved at blive opmærksom på det og selv drive til handling. 

Du behøver sgu da ikke en yacht, for at finde venner og holde fest. Venner kan findes over alt og festen kan sagens holdes i en to-værelset lejlighed eller på den lokale bodega.                                       Dine behov kan tilfredsstilles allerede i dag!                                                                                                    Lykken skal ikke dagdrømmes frem og jagtes i det ydre, ligesom sæben i badet. 

Gør noget ved det – Gør noget, der gør dig  glad…. Sæt så fut i tingene 😉

God weekend 🙂

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *