Er orgasme blevet et status symbol?

Det har altid været mændene vi hørt prale om sex, størrelsen på udstødningsrøret, hvor meget sex de får, hvor godt det er eller hvor mange partner de har haft. Men nu er kvinderne kommet ret godt med på banen hvad snakken angår, her er det dog ikke antallet af partner der får blærerøvs-genet frem. Nææ et af de helt store emner er orgasme – måske fordi vi konstant bliver bombarderet med den ene artikel efter den anden, omkring orgasme, specielt sprøjte-orgasme er det helt store lige nu.

Rent faktisk vise undersøgelser at 1/3 del af alle kvinder er seksuelle dysfunktionelle. De kan ikke få orgasme og har generelt nedsat sexlyst. I hvert fald hvis vi skal tror medicinalindustrien, som komisk nok arbejder på en orgasme-pille til kvinder. Den skulle efter sigende give kvinder mere lyst og sikre et klimaks…..! 

Der er gået for meget mode i orgasme. Orgasme er blevet et tjekket statement fra kvinder om, at de har et fantastisk sexliv. Lige som så meget andet i vores “se mig – hør mig” samfund, er vi nu begyndt indenfor sexlivet at rådyrke det perfekte liv. Sex bliver brugt som et symbol på hvor tjekkede, cool, og med på beatet vi er. Kvinderne skal have styr på uddannelse, karrieren, hjem, familie, venner, børnepasning osv samtidig skal de være ovenpå, helst fremstå som power-girl, iklædt moderigtige tøj, gucci tasker, vibratorer, faste bryster, lille fast røv iført hipster-trusser.

I dette glansbillede af tjekkede kvinder er der især en orgasme, som signalere at man har styr på tilværelsen og ikke mindst det seksuelle. G-punktsorgasmen er den ultimative orgasme. Den symbolisere at vi har styr på sexlivet, at vi er frie, moderne og uhæmmet. Har man ikke prøvet denne orgasme er man et “sloggi-kedeligt” menneske, som bestemt ikke er i kontakt mig sig selv og sit underliv. Magasinet Tidernes Kvinde har lavet en undersøgelse, selvfølgelig kun baseret på deres læsere, hvilket nok er grunden til udfaldet. Denne undersøgelse viser at 25 % af kvinder har prøvet en G-punktsorgasme, 18 % har sågar prøvet en serie- orgasme og 14 % en sprøjteorgasme.

Det er selvfølgelig noget vrøvl. Det er jo ikke en seriøs undersøgelse når den kun er lavet indenfor deres egen læsergruppe. Nææ nej serieøse studier viser nemlig at en G-punktsorgasme ligger til sjældenheden (desværre) for langt de fleste kvinder. Der er rent faktisk kun 8% der har stiftet kendskab til den (forbavsende lav antal, synes jeg). Desuden er G-punktsorgasme og sprøjteorgasme sgu da det samme. Det er i hvert fald samme sted det sidder, og som stimuleres før det lykkes. Dog er der bare ikke alle der kan sprøjte! 

Serieorgasme har jeg kun hørt om i forbindelse med en seriøs omgang tantra sex med den helt rigtige partner, som endda kræver træning. Altså man kan sagtens få flere orgasmer under et samleje, men det er med mellemrum, så høre det ikke under det de kalder serieorgasmer. 

Problemet i min optik er, at kvinderne er begyndt at se klimaks som et mode-fænomen. Et slags symbol på det perfekte liv med Villa, vovhund og VW – Karriere, stilethæle, og G-punktsorgasmer. Anført af medierne er kvinderne begyndt at overdrive omkring deres sexliv med G-punktsorgasme som det nye pop-smarte.

Medierne ligge bestemt ikke på den lade side, når det gælder jagten på sprøjteorgasmen. Det er efterhånden blevet til et seksuelt-status symbol, som en hver moderne kvinde får i masse vis eller noget en kvinde most have. Er det ikke sådan, hvis man jagter orgasme, så mister man noget andet? Sådan som jeg ser det, kan der fare for, at vi gør sex til en sprøjte konkurrence i kønslige stereo, men glemmer det vigtigste af alt – nemlig vejen til klimaks, den vedvarende nydelse. Vi skal kunne mærke os selv, lysten og det intime samvær, som andet end bare en orgasme. Er vi ved at ende i noget status-tyranni, som skal bekræfte os i at vi har styr på alt fra samtalekøkken til sprøjt fra grotten.

Det har nu aldrig været midtpunktet for mig i de seksuelle aktiviteter. Selvfølgelig er de super dejlige, men helt ærligt jeg kan sgu godt nyde sexen, have god sex uden en orgasme. Jeg nyder det gennem det kropslige samvær og den generelle nydelse. Nej jeg har ikke ondt i røven over andre kvinder og deres orgasmer. De kan sgu stile og sprøjte til de har fyldt vandsengen. Jeg er da sikker på mændene også nyder at se og mærke en kvinde komme, specielt hvis hun levere et sprøjt også. Kunne da være fedt hvis alle kunne det. Men sådan er det bare ikke. Betyder dog ikke at det er et dårligt sexliv uden nydelse.

Jeg tror bare ikke på de høje orgasme rater. Som allerede nævnt tidligere, er det blevet til et status symbol, hvor klimaks er vigtigere end selve sexakten. Hvis klimaks fremover skal være en del af det perfekte liv, sammen med de rigtige tøjmærker, miljørigtige biler, og det lille hus på prærien, så reducere vi sex til noget der foregår i dameblade med tilhørende kvinder der praler af deres moderigtige orgasmer, eller er vi allerede godt på vej til det?  Hvad er der iøvrigt også galt med en god gammeldags klitoris- eller skede-orgasme?

God aften 🙂

 

 

 

Kommentar (1)

 1. TheHumbleMan

  Nu kan en orgasme i mine øjne, aldrig blive kun kvindens “ansvar”… Ihvertfald ikke under samleje.
  Denne viden, kombineret med kvinder som agerer sø-stjernen og forventer en orgasme…
  Eller manden der “jagter” udløsningen/orgasmen for sig selv… Er ihvertfald ikke medvirkende til større succes rate!

  Orgasmen og hvad der dertil hører, er som du også skriver, nok blevet en lidt “hypet” del af den moderne kvinde.
  Det forventes i større stil, at kvinden kender sig selv og sin krop så godt, at manden ikke skal præstere noget…
  Men at kvinden fortsat skal kunne nå nye højder at ekstase og nydelse…!

  Tidligere var det manden der stod for heads… Altså mandens præstation der skulle måles og vejes…
  Man var ikke rigtig mand, hvis man ikke kunne knalde i lang tid nok, til at ens kvinde fik en orgasme gennem penetration…
  Dette henleder mine tanker til, at måske det er en mand, som har fået debatten vendt rundt…
  En mand, der ligesom sikkert mange andre, følte sig utilstrækkelig… og derfor skubber skylden fra sig!

  Det rare og intime ved sex, er ved at ryge i baggrunden…
  Det hyggelige og nære er ved at glide væk…
  Og det ikke på den gode måde…

  Hvad blev der af det rare seksuelle samvær, mellem 2 elskende parter…
  Som ikke forventede andet, end en smule hengivenhed og hvad det ellers medfører…
  Man må håbe, at folk står af dette “sex-race”, inden den yngre generation bliver helt seksuelt forskruet…

  Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *