Fra alle os til alle jer – Den ordinært glædelig jul!

Kan du huske dengang du var lille, og december føltes uendelig? Hver eneste dag sneg sig afsted og føles som et laanngt ondt år? Det kan jeg i ihvertfald. Hver morgen stirrede jeg på kalenderlyset og talt mig frem, otte dage til jul…. Ahhrr hvilken evighed! Hvordan skulle jeg dog nogensinde få tiden til at gå?

Normalt ville jeg sidde og mærke julestressen sitre i min krop, og ønsker jeg rent fysisk havde bare en enkelt indkøbt julegave at klamre mig til den tredje advent. Som regel også for sent ude med kalenderlyset. Ville sidde hver morgen og have enten brændt for meget eller være håbløs bagud, og tænke ” Otte dage til jul”…. Otte dage? Nej vendt så er det reelt kun syv for i dag tæller ikke med”….. “Hvordan skal jeg dog nogensinde nå at få gaver, konfekt, småkager og julestemningen fremtryllet før julaften?” Med andre ord, er det mig der dukker op i nyhederne, som dværgen der lyner afsted og raserer byernes butikker de sidste par dage inden julaften, for at nå alt – nej det var ikke julemandens hjælpe-nisse, men bare mig. Jeg bliver farlig når stressen først sætter ind :-p

Åh, hahaha, sådan er det bare ikke mere!! Det mærkeligste er, at jeg ikke forstår hvorfor. Der er nogle gaver der skal købes. Der skal pyntes lidt og sådan, men modsat hvad man måske skulle tro, så er jeg fuldstændig ukritisk med, hvordan pynten passer sammen, hvor og hvordan den udstilles på. Jeg havde ønskesedler fra dem, jeg skulle købe gave til. Og i år var der ingen der ønskede sig noget, jeg var nød til at google eller skrive ned, så jeg kunne vise ekspedienten det, fordi jeg ikke kunne finde ud af at udtale det. Og for første gang har jeg frivilligt uddelegeret lidt af forberedelserne til andre. AAhhrrmen, der er med andre ord ikke en skid, der kan retfærdiggøre julestressen i år.

Måske det er fordi jeg endelig har indset at jeg rent faktisk befinder mig i kategorien “voksen”. På meget magisk vis, har jeg formådet at være hurtigere end alle de forgangende år. Tja, endda hurtigere end generelt alle dage i løbet af året. Det ser ud til, at den ualmindelige, utjekkede gave-løse jul er reddet i år. En enkelt pakke har lagt og ventede på mig til denne uge og resten, ja de ligger såmænd lige her i mit hjem. Pakket ind og klar til at komme under træet…… Hu-(fandme)-rra 😀 

Ugen startede med at jeg fløj ud af sengen ( okay da, halv fløj) vimsede i bad. Skyndte mig derefter ud i butikkerne for at forfølge færten af den sidste personlige gave og et par andre småting. Anyhow, var jeg i mit tålmodige og “jeg-er-bare-taknemmelig-over-at-jeg-ikke-arbejder-i-butik-disse-dage” hjørne. Alle og enhver skulle have et smil med på vejen, ja selv ham der bakkede ind i mig på parkeringspladsen. Ekspedienterne huskede jeg at rose for den fine indpakning, og sluttede af med et tusinde tak og glædelig jul. Jeg kom hjem med en fin gave, godt humør og en lille snert af julestemning, der forhåbentlig kun ville vokse sig større, jo tættere vi kom på juleaften. Jamen er det ikke bare herligt?  

Gud er det allerede jul? Jep i morgen står den på juleaften og  total hygge med familien. Så nu sidder du sikkert ligesom mig og bare venter på den lækre julemad der skal fortæres. By the way, hvad skal du have på juleaften? Personligt stemmer jeg for joggingbukser med ekstra fleksibel elastik, men tror det bliver nedstemt 😛 Så det ender nok med en form for kjole/nederdel, som sidder lidt løst og fleksibelt. På den måde kan min mave feste i al hemmelighed under stoffet efter alt maden. Ja det er bare mit fif, feel free to use it, boys and girls.

countdownen er for alvor sat i gang. Spis ikke noget fraaa NU af. Så er der plads til mere af det bedste mad, nemlig and, rødkål, sovs, brunede kartofler og mere and. Så lige lidt flæskesteg, flæskesvær og endnu mere and. Og glem endelig ikke ris ala manden.

GLÆDELIG JUL ALLESAMMEN 🙂

PSX_20151223_201412

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *