Handling taler højere end ord!

Idag kommer der en masser vrede  og kompliceret tanker, der bare skal ud af kraniet, inden jeg ender med et kraniebrud, pga tankemylder og min trolden. Jeg er nemlig ret sikker på at kraniebryd ikke ville klæ´ mig 😛

Advarsel: Indlægget er sandsynligvis langt og pisse kedeligt, men jeg lover dig, at der er en vigtig point i det.

Til sagen, hvad er ord? Tja ord er lyde, der kan komme ud af vores madkvaser. Ord kan skrives på et stykke papir. Ord kan “tegnes” med hænderne. De kan komme ud af fingrene, når de rammer tasteturet. Ja ord kan sågar fremstår som små prikke på en jævn overflade. Kort og godt, ord kan være mange ting.

En vigtig del, er betydningen bag ordene. En sætning af ord kan opfattes/tolkes på flere forskellige måder. Budskabet fra sætningens skaber, når nødvendigvis ikke frem som ønsket hos modtageren. Jeg kan f.eks sætte grove ord sammen og alligevel virke venlig når det udtales. Jeg kan derimod også sætte pæne ord sammen og så have en ond undertone. Betydningen der implicit ligger i ordene, er sjældent eksakt den samme for to forskellige individer.

Ordene kan bruges til meget f.eks. vise sin kærlighed, sin vrede, sin glæde, sin sorg, sin smerte, sin frustration mm. Man kan også bruge sine ord til at aftale/love/afgive løfte. Lige netop det vil jeg gerne holde fokus på. Mest fordi jeg føler mig svigtet – jeg føler, at disse ord bliver misbrugt. Betydningen af de ord, er lige så vildfaren som vild-hesten på Island. Det magter jeg ikke længere, og føler en enorm trang til at råbe højt om det.

Hvad betyder det at love noget – At afgive et løfte – at overholde en aftale? I sidste ende er alle tre vel en og samme ting????

Når man aftaler/lover eller afgiver sit løfte om noget, forsikrer man en eller flere personer om, at man vil gøre noget eller giver noget i fremtiden. Det kan f.eks. være at du siger du vil passe dine forældre når de bliver gamle og svage. Eller hvis du siger, at næste torsdag skal du nok sørge for maden. Ordene Jeg lover”, “det er en aftale” eller “jeg giver dig mit løfte” behøver ikke være en del ytringen.

Folk der så flygter fra deres løfte, ved at undskylde med de latterlige sætninger som “jeg lovede det ikke, jeg sagde bare jeg ville gøre det” eller “Det har jeg “sørme glemt” alt om” eller “Du må have misforstået det” er jo lige til at lukker op og skide i. For ikke at nævne dem der bare gør som ingenting, i håbet om man nok glemmer det så. Jah right, for alle ved jo, at et løfte bliver mindre og mindre gyldigt og værd, i takt med dagene, der går!!!!

Det er lige så tåbelig, som at påstå man havde krydset fingrer bag ryggen. Det er sgu umodent, uansvarligt, utilregnelig, tarveligt, find selv på flere. Det minder mig om de to små i børnehaven, hvor den ene har lovet den anden et stykke af sin ostehaps, for alligevel at trække i land med kommentaren “jeg lovede ikke noget”. Fair nok det er jo børn, Men voksne mennesker skal satme tage sig sammen og opføre sig ordentlig.

Ord og handling er en og samme knude. Der skal ikke være langt fra ord til handling. Jeg siger bare fuck de typer der lover guld og grønne skove, men det bliver aldrig til en skid. Hvorfor gør man egentlig det? Hvorfor opstår trangen til at love/please et menneske i et øjeblik, med ord man overhovedet ikke kan/vil overholde?

Det ene er hvad der siges, det andet er hvad der gøres. Men dine ord er intet værd, hvis der ikke handles på dem, INTET…. Ja jeg forstår godt at det til tider er lettere, at springe over hvor gærdet er lavest, ihvertfald hvis man er en en vatpik eller er en konfliktsky person der bare køber sig tid med tomme ord. Men har du hørt om karma? Tro mig, en dag vil det komme og bider dig gevaldigt i røven. Og det er din egen skyld. Man ligger som bekendt, som man selv har redt. Man har misbrugt ordene efter egen vilje, når man så prøver at snakke sig udenom, bruger ordkløveri eller bare ignorer, mister man sin troværdighed.

Jeg stoler ikke på mennesker, der ikke holder sit løfte. Hver gang et løfte bliver brudt, mister man en bid af den mængde respekt og tillid, der måtte være på kontoen hos mig. Så vil du gerne være et mennesker der bedrager, svigter og sårer dem du holder af, så fortsæt endelig med at lyve, benægt og tale sort snak. Vrøvl dig ud af ubehagelige situationer – bild modparten ind at du har sagt noget andet. Lad som om du ikke aner, at hun godt ved, at du fucking lyver. Spyt alle de latterlige undskyldninger ud, der får dig til at føle dig bedre tilpas med dig selv. Hold fast i dine kaotiske løgne, så meget at du selv tror på dem. Indtil du selv føler dig som et ynkeligt, vattet ofre, som kun har gjort noget godt for alle mennesker i verden. Så vil jeg LOVE dig at jeg aldrig kommer til at respekter og have tillid til dig igen.

Ord er handlingens skygge. I ordet alene hører jeg bare luften i din stemme. Men i handlingen ser jeg styrken og meningen med dine ord.

  • Det betyder at når du viser mig, at du elsker mig, så mærker jeg det mere, end hvis du bare siger det.
  • Det betyder også, at hvis du bare bruger ord, men ikke gør det du selv siger – så tæller det sgu ikke!
  • Det betyder også, at verden kun kan blive et bedre sted at være hvis vi gør noget – og ikke bare taler om det!

God aften derude 🙂

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *