Købesex – De kan sgu lide det!

Det har eksisteret i mange år og vil altid være her, om vi så kan lide det eller ej. En lovgivning, et forbud vil ikke kunne stoppe det. Det vil bare gøre erhvervet mere farligt efter min mening. Det er en evig debat, der fylder meget ved medierne, politik og borgerne. Spørgsmålet om købesex deler vandene, men er det ikke bare, for meget vrøvl og alt for lidt fakta omkring emnet?

De nyest undersøgelser viser rent faktisk at vi generelt fejlbedømmer dette erhverv og ikke mindst kvinderne. De fleste synes jo det er synd for de stakkels kvinder. De er helt sikkert alle sammen blevet tvunget, handlet med, haft en dårlig barndom, stofmisbruger, offer for lette penge mm. For ingen ville da frivilligt tage sådan et erhverv. Hvorfor er det så svært at forstille sig at kvinderne rent faktisk godt kan lide sex og derfor bare udnytter, det at de også kan tjene penge på det?

Den mest aktuelle og grundige optælling stammer fra 2011 Den er gennemført af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). Den viser at der er omkring 3200 kvinder i Danmark der sælger sex. Et år forinden anslog servicestyrelsen at der mindst var 5600- 6000 sexarbejder. Det skal så lige siges at SFI, er de eneste der redegør for deres optælling, og de bla. bygger på politiets oplysninger. Så de er helt sikkert de mest troværdige.

De mest interessante oplysninger der er kommet, er at det rent faktisk ikke er for pengenes skyld de gør det. Det rejser helt naturligt næste spørgsmål, jamen hvorfor i alverden gør de det så? Her kommer så det meget overraskende svar. Fordi i det moderne samfund har de det frie valg – de godt lide deres erhverv og sex. Puha den er nok svær at sluge for feministerne 😛 Pengene er den primær drivkraft men rigtig mage af de prostituerede kan altså godt lide sex via deres job. Halvdelen af kvinderne siger de gik ind i branchen af nysgerrighed og seksualiteten. Jeg må indrømme det kom også bag på mig. Jeg havde et indtryk fra medier, at det var det økonomiske og at sexen bare var et biprodukt. Ja ja det beviser jo bare hvor meget vi egentlig bliver præget af medierne, som langt fra altid taler sandt – Dømmer uden grundlag…..!

En af forskerne udtale sig således: Der er ingen tvivl om, at pengene er den primære årsag til, at kvinderne går ind i prostitution, men det er meget overraskende, at der i høj grad også er en seksuel motivation
– Jens Kofod

Det kan være svært for Hr. og Fru Danmark at forstå, hvordan sex med alle slags mænd, nogle flotte, andre gennemsnitslig, andre mindre attraktive, rent faktisk kan være et gode for kvinderne. Tja det ændre jo ikke på at mange af disse kvinder selv oplyser at de anser jobbet som en del af deres sexliv. Det forholder sig sådan at mere end hver anden prostituerede er forælder, og cirka hver fjerde bor sammen med en kæreste eller ægtefælle. Det maner da den forstilling helt i jorden, omkring udbredt menneske handel, slavearbejder, stofmisbruger osv. Rapporten ændre synet på de prostituerede. Nu er de mere end blot økonomisk trængte og sociale udsatte kvinder. Der er rent faktisk tale om kvinder, der elsker det promiskuøse liv med mange sexpartner. En prostituerede udtaler sig sådan:

”Altså, jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at det også var for pengene, men jeg nyder sexen, Så ja, altså for jeg tror ikke, man kan holde til det her, hvis man ikke også nyder det man har med kunderne. Man kan jo sagtens have lyst til masser af sex, uden at der er noget i det. Og det kan jeg jo ikke bare gå ud  og sige: ’Prøv og hør her, jeg har bare super meget lyst til masser af sex med forskellige mennesker’.”

– Tine

Dette vil nok få de religiøse kræfter og de sexforskrækket feminister til, at ville redde disse kvinder endnu mere, hvilket gør at rapporten ikke ville kunne ændre på udsigten til et forbud mere i vores forbuds-land. Hvilket også bekymre de prostituerede. Ved at ulovlig gøre det, vil prostitution foregå mere i det skjulte, de mørke rum ingen kender til. Kvinderne vil miste deres sikkerhed. Som de siger,hvem skal vi ringe til hvis der opstår problemer?” 

Den svenske løsning har også vist at være en hovsa- løsning. Et nytteløst, morals forbud, som rent faktisk er til skade for de udsatte og de prostituerede. Omfanget af prostitution er ikke ændret, men derimod er levevilkår og sikkerheden forringet for alle de prostituerede. Nu når rapporten viser at de fleste arbejde med sex af egen fri vilje og lyst, var det så ikke bedre at støtte dem. Give dem mulighed for at få erhvervet anerkendt, så de også kan gøre brug af en fagforening? Det hjælper ikke vi sidder med naive øjne og skolemælkeskæg og sigersex skal handle om kærlighed, følelser og ikke penge”, for sådan er det ikke i realiteten for alle. Hvornår bliver forskelligeheden anerkendt?

Rapporten understøtter i øvrigt også studier fra udlandet der viser, at de prostituerede har det hverken værre eller bedre end resten af den kvindelige befolkning. Dette også selv om de arbejder med pik og boller af alle slags på jobbet.

En undtagelse er dog de gade-prostituerede, som generelt har det dårligere, og hvor deres drivkraft udelukkende er penge. Ifølge SFI findes der knap 600 udenlandske gade-prostituerede. Center mod Menneskehandel registrerede i 2011 i alt 56 af kvinderne som var handlet til prostitution. I første halvår af 2012 er 31 kvinder blevet handlet. Det vil sige, at de er kommet til Danmark ved hjælp af bagmænd, som har tvunget dem til at sælge sex. Men andre ord betyder det, at selvom de udenlandske kvinder betaler andre for at komme til landet, ved de altså godt at det for at sælge sex, og så kan der jo ikke være tale om menneskehandel, når de er bevidst om det….!

Så skal vi også lige huske at prostituerede ikke kun bruges af sexglade, kriminelle, uattraktive mænd. Men også af dem der ikke kan få specielle lyster stillet andre steder. Og hvad med de handicappet, ældre, singler osv. Skal de bare være henvist til en evig gøre det selv seksualitet eller slet ikke nogen? Jeg stemmer ikke for et forbud mod købesex, men derimod bedre forhold, levevilkår og sikkerhed. Det er da et erhverv ligesom dit og mit…!

God aften 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *