Sex med en ex?

Endnu en weekend er afsluttet. En skøn weekend, der kom sne og det skulle selvfølgelig nydes med børnene. Resten af weekenden blev tilbragt i godt selskab og selvfølgelig god mad, var jo mig der var kokken 😀 Det var nu helt rart at få vendt hele verdens situationen igen. Her er der ikke nogen grænser for hvad der kan komme på bordet 😛 Arrhh rettelse, det er ikke med alle den åbenhed er til stede. Kun ved mine nærmeste og bedste venner. Nogle ting forbliver jo privat……!

I weekenden kom vi også vidt omkring, og det har selvfølgelig sat nogle tanker i gang. Alle siger det og du har sikkert også hørt det mange gange, måske endda selv sagt det til nogen gå aldrig tilbage til en fuser, om det så gælder et forhold, eller bare sex – så er det No go.

Det er i hvert fald det de siger. Alligevel er der mange der dumper tilbage til det kendte farevand. Jeg forstår det godt, jeg har jo selv gjort det. Jeg kan sådan set heller ikke se det forkerte i det, så længe man husker at bruge hovedet, fornuften inden. Hvilket jeg så ikke huskede, og det gav sgu smæk i den anden ende – ikke smæk på den gode måde 😛

Jamen hvorfor gjorde jeg det så. Tja meget simpelt at svare på. Det var velkendt. Jeg kendte ham og han kendte mig ud og ind. Jeg skulle ikke imponere nogen, vidste hvad han kunne lide og han vidste hvad jeg kunne lide. Det næste var så, at han var til rådighed. Krævede ikke så meget. En aften hvor man føler sig en smule alene (heldigvis ikke tit det sker), en enkelt sms, og han stod i døren. Ikke fordi han havde følelser for mig. For det er jeg sikker på han ikke har. Men fordi han generelt aldrig siger nej til sex. Har han i hvert fald ikke gjort ved mig endnu, kan jo ikke svare for andre !

Jeg var fuldstændig over ham, det var finish finito, så mente ikke det kunne skade. Jeg var liderlig og vidste han altid var klar, plus han leverede god sex. Tja hvorfor så ikke udnytte det? Det gjorde jeg, men fornuften var ikke med her – Det var Såååå dumt af mig. For havde jeg da bare brugt fornuften en lille smule, havde jeg vidst hvad det ville gøre ved mig. Ikke sagt at det altid vil være en dårlig ting. Vi har alle ex´er. Nogle af dem husker vi enormt godt, bliver måske endda brugt til at sammenligne nye partner med – du ved lidt ubevidst.. Andre huskes ikke så godt, fordi de ikke har sat så dybe spor hos os.

Det er dem der har spor hos dig, du skal være varsom med. Du skal i hvert fald tage fornuften godt i brug inden du gør noget overilet. Det første du skal tænke på, er hvorfor gik det i stykker? For de gamle problemer kommer lyn hurtigt op til overfladen igen, også selvom det kun er sex. Det største problem ved at tage en ex igen, er at der skal ikke meget til før følelserne bluser frem igen. Det tog i hvert fald ikke mange minutter, før den lidt kærlige og intime kontakt fik mig til at mindes de gode tider vi havde sammen en gang. Det kom bag på mig og forvirrede mig total meget. Jeg var jo kommet mig over ham, sorgen var helt væk, hvorfor kom alt det så igen? 

Nej følelser var væk, det drejede sig kun om sex, og alligevel kom tvivlen frem. Var jeg nu forelsket igen? Fornuften blev lukket ned og jeg lod mig rive med. Det var jo godt og betryggende i starten, men følelserne vendte hurtigt, vi sås oftere og havde pludselig kontakt dagligt. Man kan sige hverdagen vendte hurtigt tilbage. Og så kom alt det gamle frem igen, alt det der var skyld i at det gik i stykker sidst. Det hele endte selvfølgelig med at kæmpe brag igen. Trods følelserne var væk, gjorde det alligevel ondt. Sorg-processen skulle gennemføres forfra igen. Det er sgu ikke optimalt for nogen af parterne.

Selvfølgelig kan det sagtens komme til at fungere. Jeg tror bare det hurtigt kan blive noget rod, i hvert fald med sex delen. Måske ikke i starten men med tiden vil der altid komme følelser med i spil, enten fra den ene eller den anden. Følelser kan ikke kontrolleres eller stoppes på kommando, og er man parat til at tage skridtet videre så? Skal det bare stoppes når følelserne kommer, vil der altid være en der bliver såret. Ja det er en del af livet, men ingen grund til at fremprovokere det, når man muligheden for at tænke sig om inden og reagere ud fra det.

Men henblik på at optage et forhold med en ex igen. Vil jeg anbefale at man husker på hvad der gik galt sidst. Definere hvad en “fuser” er. Hvis man nu ikke har været klar til det, turde at tage springet, ikke kunne forholde sig til fremtiden og dens udfordringer men følelserne var der, kan en pause være en god mulighed for at få øjne op, finde ud af at det man havde, var det man ønskede resten af livet. Så vil jeg ikke kalde det en fuser. En god samtale med modparten om det, så alle kortene bliver lagt på bordet fra starten. Få en stille og rolig opstart, så man ikke bare går direkt tilbage det man havde en gang. Men gør noget anderledes, finder en anden måde at være sammen på, gør tingene sammen på en anden måde eller ligende. Se det hele som en helt ny, man begynder at date med.         Så kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne få det til at fungere igen.  

Hvad synes du? Er der en grund til det kaldes for en ex og dem skal man holde fingrer fra, uanset om det kun er sex eller mere? 

God aften 🙂  

 

 

Kommentarer (2)

 1. ine

  Tankevækkende indslag men lyder som on du har lært af det .
  Følelserne er vi ikke herre over og sex er noget helt fir sig selv
  Stir respekt for at du har en blog hvor du tør være åben
  Mor

  Svar
  1. Eva Damm (Forfatter)

   Hi hi så fandt du også herind 🙂 Tak tak. Selvom man sidder bag en skærm, er det nu ikke altid så let som man skulle tro. Der er mange tanker og ikke mindst følelser forbundet med det, som virkelig kan trække tænder når man skal fortælle om det. Også derfor overskudet ikke er der til at skrive så ofte som jeg egentlig gerne ville. Men for fanden hvor det hjælper, bare at får det ud af hovedet 🙂 Men du kender mig jo, og ved hvad det hele dreje sig om. Du har jo stået på sidelinjen og fuldt med i det hele, både godt og ondt. Du har altid været der for mig, lige meget hvad og afstanden. Det betyder mere for mig, end ord kan beskrive. Måske ikke det rette sted at skrive det, men jeg er selv mor, så kan sagtens sætte mig ind hvor hårdt det må være at stå på sidelinjen og se sine børn synke, total magtesløs, kan intet gøre før de selv acceptere nederlaget. Du skal bare vide du har gjort meget mere for mig end du regner med, også selvom jeg er vanvigtig dårlig til at udtrykke det. 1000 tak for alt 🙂

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *