Toddler er ren og skær terrorister

c3db77926fd0245622001bb3628b61faSom i nok allerede ved så har jeg en lille terrorist af en toddle herhjemme. Endnu engang står jeg i en blanding af lort og lykke til halsen. Overvejer du at skifter de fancy restaurantbesøg og vilde byture ud med et projekt baby, så læs lige med først. Voksne tror nemlig at en toddle er vild med stille lege og foretrække bløde bamser og hyggelige himstregimser, der siger sjove lyde eller kan trutte. Men det er en meget fejlagtigt observans af en toddlers færden.

De helt små kan godt lide at ligge på min mors arm og nusse. Men for en toddle er den slags overflødig tidsfordriv. De har derimod  en hobby. En de bruger uforbeholdent meget tid på dagligt. En de konstant vender tilbage til – og som de ihærdigt forsøger at pådutte omverden. De terroriserer – Dit liv vil bliver en blanding af kaotisk, pinligt og på hovedet og det er bare rent fysisk. Det følelsesmæssige er der slet ikke plads til at komme ind på her.

Vækkeuret ringer, veltilfreds strækker du dig og tager lige 5 min mere inden turen går under den varme bruser. Forget it – med en toddle vil du blive flået ud af drømmeland og må direkt ind og agere holdleder og samlebåndsmedarbejder. Der skal skiftes ble, tømmes blespand, gives tøj på, laves morgenmad, laves madpakker inden du MÅSKE kan gøre dig forhåbninger om at få klasket lidt vand i hovedet. Husk toddler vil meget gerne hjælpe alt. Bedst som du står under den varme bruser, mærker du noget hårdt, koldt, vådt og stikkende mod ryggen. Du vender dig og ser din toddle står med toiletbørsten. Det sekund du bøjer dig ned for at tage den, får ungen store øjne “uhh fri bar” og i næste øjeblik sidder du på gulvet med en unge hængende i patterne….!

Nyd dine lyse møbler, smukke tæppe fra Another Ballroom og pastelfarvet hørpuder. For i løbet af no time vil du opleve, at madrester vil være en fast inventar. Du forundres over hvordan et æble efter mange måneder nærmest forstøver. Det næste er at der etableres en stor fryd i sindet hos en toddle, når der kastes med maden. Noget de voksne ikke forstår. Men det er usigeligt kedeligt, bare at skulle drikke vandet i koppen. Derimod er det langt sjovere at baske til den med en pludselig bevægelse, så både kop og vand flyver gennem luften. Og lyden, når man hamrer sine små fede hænder ned i en våd overflade, er helt uovertruffen for en toddle.

Der findes ikke noget bedre end af smække benene op efter en lang hård arbejdsdag og så tage stilling til aftensmaden ved 19 tiden. Prøv så at forstille dig, at inden klokken slår syv skal du have præsteret at hente børn inden kl 16.30, fragte trætte og sultne unger hjem. Have dem ud af tøjet og fikset en snack. Så skal de underholdes og der skal laves mad (bed til gud om at der er handlet ind). Husk toddlen skal altid være under opsyn. De har det med på ægte kamikaze vis at snige sig ind i stuen, hvor de i ro og mag kan udføre deres mission. Finde tilfældige genstande på deres vej og lynhurtigt kyler dem gennem lokalet uden at se sig tilbage. Lyden af af dem når de rammer gulvet eller væggen er særdeles tilfredsstillende.

Kapring af offentlige transportmidler og dyr fx fars antikke togbane og søsters heste, er særdeles underholdende. For slet ikke at nævne det med strøm – blinkende lys og slukke for brors computer midt i hans spil….. Generelt elsker toddler bare at terroriserer. Yderlig er det en uddelt fornøjelse at rive ting i stykker. Finder toddlen fx. vej til en toiletrulle eller andet papir/blade mm kan det næsten ikke beskrives med ord, hvor fabelagtigt det åbenbart føles, at se det forvandles til atomer ved delvis at æde det og via knivskarp rive- teknik, der på et splitsekund forvandler det til farveglade konfetti fnuller over hele huset. Destruktionen er omfattende og gennemført. De betragter deres værk, når de er færdig med at sabotere og sejrshylet vil afsløre deres dunkle arbejde. Muligvis også tryksværten på gulvet.

Nå men tilbage til hverdagen. Maden skal serveres, bordet ryddes af, ungerne bades (de er usandsynlige beskidte efter institution og spisning) nattøj på, læse/synge og så skal de endelig puttes, hvilket kan det tage laaaang tid. Og har du endnu ikke nået at få overtøjet af, er dette ikke helt unormalt. Nu står resten af aftenen på oprydning, rengøring tøjvask mm.

Du vil stifte på månedlig basis bekendtskab med sygdomme, du lykkeligt havde glemt eller slet ikke vidste eksisterede. Små børn bliver smittet med det ene efter det andet i daginstitutionen. Det kræver oftest lægebesøg, mange udgifter til medikamenter, pylrede unger (stakkels dem) og karantæne fra daginstitutionen (og nej, bedsteforældrene kan ikke passe, for de går til yoga og fluefiskeri eller har  tordnende karrierer). Når du selv er syg, skal du stadig agere som chef, kommunikationsansvarlig,
stuepige, plejepersonale, legeonkel, alvidende orakel, psykolog og kok – dine børn er der stadig 24/7.

Parforhold – hvad er det? Når i endelig skal ud og spise, er i trætte og udkørt. Vil egentlig heller ligge på sofaen. Hvorfor? Nok fordi i højst sandsynligt har været ovenstående igennem flere dage i streg. Romantikken er et udfordret element i et forhold med små børn. Det tætteste, jeg har været på intimitet den seneste uge, var da jeg skulle have et termometer i røven for at tage min temperatur.

Tømmermænd…..For det meste er du i søvnunderskud, når du har små børn, da du typisk er oppe et par gange om natten – HVER NAT. Så at hive en hel aften ud af kalenderen og muligvis noget af natten, går ikke uset forbi. Enten bliver du decideret syg af det, eller tager det dig helt til onsdag, før du føler dig bare lidt ovenpå igen. Og indtil da, har du skullet stå model til alt ovenfor.

Hvis ovennævnte skræmmer dig helt vildt, og du nærmest ikke kan forestille dig noget værre, så er du måske klar alligevel. For listen over ting, der er fantastiske ved at have børn, er mindst ligeså lang.

Livet er for kort til kedelig manêrer, mon det ville være sjovere hvis voksne begyndte at kaste med maden? Det handler om at se muligheder frem for begrænsninger ? Nåde vær med jer ?

Over and out – toddlen er vågen ???

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *